Trial
De ultieme combinatie van balans en timing vormt de basis van de trial. Snelheid is niet de bepalende factor. De rijders hebben moed en inzicht nodig om de hindernissen te nemen in een non-stop. Er worden strafpunten uitgedeeld als je met je voet(en) aan de grond komt.  Veel trainen maakt dat je een betere triallist wordt. Trial wordt vaak de “hogeschool van de motorsport “ genoemd. Volgens de ZAMC is dat zeer terecht !

Deelname
Je kunt deelnemen in diverse competities, op club, regio of (inter)nationaal niveau. Belangrijk aspect is dat er vrijwel in elke leeftijdscategorie gereden kan worden, zeg maar van - 5 tot 75+
Bij de ZAMC kan er het gehele jaar door getraind worden op zaterdagmiddag en in de zomertijd ook op woensdagavond. De clubwedstrijden zijn voornamelijk op zondag.
Trialmotoren zijn speciaal voor de trialsport ontwikkeld en moeten voldoen aan de standaard regels, dus ook technisch in goede staat. Omdat in Nederland uitsluitend op afgesloten terreinen gereden wordt is geen kenteken of rijbewijs nodig.

Licenties
Door de KNMV worden licenties verstrekt voor de Nationale competities. Voor trainingen en deelname aan club-en regio wedstrijden is een zgn. districtlicentie verplicht ( verzekering ). Deze zijn bij de ZAMC verkrijgbaar.

Competitie in Nederland
Er zijn in Nederland ongeveer 15 trialclubs die samen een ONK competitie en een NK jeugdcompetitie organiseren. Aan een ONK wedstrijden nemen ca. 50 rijders deel, aan de jeugdwedstrijd wat minder. Beide competities worden met een grootse zgn. KNMV 2-daagse Kampioenswedstrijd afgesloten.

Westrijden in Zelhem.
De ZAMC heeft in 1974 trial “ontdekt”, er werd snel een terrein gevonden en vanaf 1976 werd er jaarlijks een wedstrijd voor het (O)NK georganiseerd. De trialsport werd in Zelhem zeer voortvarend aangepakt en dat resulteerde al snel in een zeer actieve rol binnen het totale nationale trialgebeuren. Naast de ONK wedstrijden vindt er vanaf begin 90-er jaren ook een NK jeugdtrial plaats.

Begin deze eeuw werd “de Langenberg” afgewerkt en geschikt gemaakt voor trialactiviteiten en medio 2005 had de ZAMC een unieke locatie ter beschikking die voldoet aan alle milieu eisen. Uiteraard is de ZAMC er steeds als de kippen bij om de 2-daagse KNMV Kampioenstrial te mogen organiseren. Reeds 8x werd dit mooie trialfeest door onze club tot een goed einde gebracht.

Het ZAMC jubileumjaar 2012 spande de kroon. Voor het eerst in de historie werd er in Nederland een EK trial georganiseerd, natuurlijk in Zelhem. Het werd een heel groot succes, mede door veel vrijwilligers met heel veel enthousiasme en verstand van zaken. Het was geweldig !

Op het trialterrein “de Langenberg” worden jaarlijks minimaal 9 clubwedstrijden, één regio, een NK jeugd en een ONK georganiseerd.

Kom gerust een kijkje nemen, alle trial activiteiten zijn gratis voor het publiek.
Trial
Copyright © 2017 ZAMC All Rights reserved
ZAMC Hoofdsponsoren