Dagtocht 25 september 2016.
Een tocht van Gerwin te Slaa.
Vanmorgen konden we twee nieuwe leden verwelkomen, Jan en Hebe Hermans, beiden van harte welkom bij de ZAMC!  De opkomst was prima, nl. 16 motoren!
Vandaag een korte en een langere tocht. Het eerste gedeelte ging via Steenderen en het pontje bij Olburgen richting de Posbank. Ergens op de Posbank was de weg echter hermetisch afgesloten zodat we rechtsomkeert moesten maken, jammer want dat gedeelte is altijd mooi. Niet getreurd, teruggereden naar de grote weg en daar de weg vervolgd en zo met een omweg toch weer op de route gekomen. De weg vervolgd via Deelen en Hoenderloo en Ugchelen naar de eerste koffiestop Halte Assel. Na de koffie (zelfbediening) genuttigd te hebben gingen de mensen voor de korte tocht hun eigen weg vervolgen via het pontje van Brummen Bronkhorst richting Zelhem.
De lange tocht via Kootwijkerbroek en Lunteren naar Scherpenzeel en Amerongen waar we weer met een pontje de Neder-Rijn werden overgezet. Na Lienden en de Waal overgestoken te zijn hebben we geluncht in de Korenmolen aan de Bovendijk. Na de lunch de weg vervolgd over de dijk langs de Maas, en het Maas-Waal kanaal overgestoken bij Malden. Langs Nijmegen gereden en de Waal overgestoken langs Lent en Bemmel en via de Waaldijk naar Doornenburg en u raadt het al met de pont overgezet richting Pannerden. Op dit punt haakten onze nieuwe leden af en gingen op eigen gelegenheid huiswaarts, Hebe heeft nog niet zoveel ervaring met motorrijden en was behoorlijk moe. Verstandig dat ze afhaakten en op eigen gelegenheid verder gingen. Via Elten en Beek zijn we huiswaarts gegaan. Het was een prachtige zonovergoten dag met een aangename temperatuur en een mooi aantal deelnemers. Een geslaagde dag.
Groet,
Henk Hendriksen
Toer
Copyright © 2018 ZAMC All Rights reserved
ZAMC Hoofdsponsoren