Heksenweekend: Zelhem - Lochem

11 juni 2022 de 21e Zelhemse V.M.C Rit
12 juni 2022 de 36e Witte Wieven rit Lochem

Na 2 jaar Corona- uitstel kunnen we eindelijk alle VMC-ers weer uitnodigen voor het bekende VMC Heksenweekend in Zelhem / Lochem. Het is al voor de 19e keer in successie dat de ZAMC – Zelhem en SEV – Lochem in een mooie samenwerking deze bijzondere 2 daagse wedstrijd organiseren.

Net als alle voorgaande jaren zijn het 2 aparte ritten die beide meetellen voor de VMC ritten competitie. De echte liefhebbers kunnen er helemaal een mooi weekend van maken door tussen beide ritten te overnachting op de Camping in Zwiep/Lochem. De ervaringen uit eerdere jaren heeft aangetoond dat veel VMC-ers hier graag gebruik van maken. Ook erg begrijpelijk; beide organisatoren uiteraard zorgen voor 2 prachtige ritten door het unieke Achterhoekse en Overijsselse coulisselandschap en tussendoor komt u tot rust op de flanken van de Lochemse berg.

Op zaterdag 11 juni wordt voor de 21e keer de Zelhemse V.M.C Rit verreden. De organiserende auto-en motorclub heeft door een aanéénschakeling van prachtige toeristische weggetjes een fraaie route uitgezet. Absoluut een aanrader !
Als extra bijzonderheid kunnen we melden dat dit jaar de Zelhemse organisatie, de ZAMC, het 50 jarig Jubileum viert. U kunt begrijpen; dat gaat groots gevierd worden bij deze zeer actieve club. Hoe ? De 20 belangrijkste activiteiten van de club zijn dit jaar aangemerkt als zgn.  Jubileum-evenement. Uiteraard is de 21e Zelhemse VMC rit er daar één van en dat gaat zeker niet “ongemerkt’ voorbij !
De start van de Rit in Zelhem is zoals altijd bij de ZAMC Motorsportaccommodatie
“de Langenberg” aan de Korenweg 4 te Zelhem.

Op zondag 12 juni is Lochem aan beurt voor de 36e Witte Wievenrit. Wim Marsman en zijn ervaren team medewerkers weten als geen ander hoe je een aantrekkelijke VMC rit in elkaar steekt. De deelnemers krijgen dus zeker een prachtige route aangeboden,  geen stoplichten en slechts een enkel drempeltje geeft optimaal rijplezier. De routes van Lochem onderscheiden zich altijd doordat ze over de prachtige Gelderse en Overijsselse wegen lopen, gekenmerkt door een uniek landschap. Mooier kan haast niet !
De start van de Rit in Lochem is zoals wel bekend bij Camping “de Heksenlaak” Zwiepseweg 32  in Barchem


Voor beide ritten gelden de volgende spelregels;
De eerste deelnemer zal om 11.01 uur van start gaan.
De route, welke zeker geschikt is voor klasse 1 en 2 motoren, is ongeveer 100 km lang en bestaat uit twee aparte delen.
de deelnemers krijgen eerst een route van ca. 65 km. voorgeschoteld met daarin een koffiepauze van 15 minuten verwerkt.
Dit eerste gedeelte moet “op tijd” gereden worden.
Er is een pauze van 1 uur ingelast voor wat rust, maar uiteraard ook om de “inwendige mens” te versterken.
Na de pauze rijden we nog een verplicht toergedeelte van ongeveer 35 km.
Deelnamekosten zijn  € 12,= per rijder.

Zoals al aangegeven is er gelegenheid tot kamperen voor dit weekend. Net zoals in de voorgaande jaren is er op Camping,, De Heksenlaak” in Zwiep ruim plaats besproken. Dit is tevens ook de startplaats van de rit van de 36e Witte Wievenrit in Lochem, gemakkelijker kan haast niet !
Vanaf de camping wordt er zaterdagmorgen gezamenlijk per motor naar de start in Zelhem gereden. Na afloop van de rit in Zelhem wordt er ook weer gezamenlijk teruggereden naar de Camping in Barchem.

Voor inschrijven en informatie voor 21e Zelhemse V.M.C Rit:
Dick Bulten   Hengeloseweg 26   7021 ZT   Zelhem
Tel: 06-53919652 / Mail: vmc@zamc.nl/ Internet: www.zamc.nl

Voor inschrijven en informatie voor de 36e Witte Wieven Rit ( én overnachting )
Fam. Marsman   Bergweg 16   7242 ER   Lochem
Tel: 0573-253367 / 06-53243155 / Mail: wimmarsman@hotmail.com