Een club waar jij je thuis voelt!

OFF-ROAD


Off Road rijden is de recreatieve vorm van enduro rijden. Geen gedoe met wedstrijdregels, geen proeven of tijdcontroles. Gewoon lekker off-road rijden, door de bossen, over de landerijen, alleen of in groepsverband in je eigen tempo en daarbij zelf bepalen hoe laat je wilt vertrekken en hoe lang je wilt rijden. Dat allemaal natuurlijk wel binnen de regels welke een organisator hanteert. Off Road rijden doe je puur voor de fun !

Voor een off road motor is een kenteken verplicht én voor de deelnemers gelden de standaard verkeersregels. De rijder moet daarom een geldig rijbewijs-A hebben.


Licenties
Door de KNMV worden off road licenties verstrekt waarmee je aan de officiële off road evenementen in Nederland kunt deelnemen. (www.knmv.nl)

Off Road rijden in Nederland
Er zijn in Nederland een flink aantal organisatoren die elk jaar een off road evenement organiseren. De laatste jaren is er toenemende belangstelling onder deelnemers om off road riten te gaan rijden. Niet zelden zijn er evenementen waar méér dan 1.000 deelnemers aan het vertrek staan.  Sommige enduro organisatoren laten direct na hun enduro ook nog off road rijders toe op het parcours. De landelijke evenementenkalender kun je vinden op www.knmv.nl www.mon.nl en www.enduro.nl

Off Road bij de ZAMC
Sinds ca. 1995 wordt er door de ZAMC georganiseerd de off road sport beoefend. De actieve OR commissie bedacht allerlei manieren om hun geliefde sport te beoefenen.  In 2018 zijn de enduro/off road activiteiten bij de ZAMC de samengesmolten tot één commissie. Behalve de jaarlijkse enduro worden er flink wat bijzondere en vooral leuke activiteiten specifiek voor de off road rijders georganiseerd. Denk hierbij aan een ”Gerstcross”  een “Maiscross” de “Brandenberg Kruip-Sluip door” test, een Cross Country op de Kappenbulten en sinds 2019 de “Schaatsbaan-cross” Tevens worden in groepsverband off road trainingen bezocht in Lelystad. Als laatste evenement van elk jaar wordt er door de off road rijders meegeholpen aan de enduro én het “Voorrijden” hiervan. Verder wordt er natuurlijk individueel of in groepsverband deel genomen aan off road ritten in binnen-of buitenland.

De Ploetertrofee
Zoals bij alle ZAMC activiteiten hoort er natuurlijk ook een vorm van competitie bij de Off Road activiteiten. Op een “nogal mistige” wijzen worden er punten toegekend voor elke deelname aan een ZAMC Off Road activiteit. Dit puntentotaal geeft uiteindelijk een winnaar van “de Ploetertrofee”. Deze trofee is een prachtig stukje huisvlijt die onder veel hilariteit jaarlijks wordt uitgereikt op de  feestavond van de ZAMC.

Een sport voor de echte bikkels !


Samen ......

Spektakel....

Wedstrijd

Een club waar jij je thuis voelt !


Contact


Sociale Media