22 en 23 oktober KNMV Kampioenstrial
Kampioenstrial in Zelhem verkeerd in Jubileum sferen.

Het is een jaarlijks terugkerend ritueel; wanneer het trialseizoen op z’n eind loopt is de belangrijkste wedstrijd aanstaande. De KNMV Kampioenstrial staat dan op de agenda !
Dit jaar is de ZAMC, voor de 11e maal in de clubhistorie, de organisator van deze prestigieuze wedstrijd. Echt een kolfje naar de hand van de Jubilerende ZAMC. Deze keer krijgen de deelnemers en bezoekers een extraatje aangeboden. Vanwege het 50 jarig Jubileum van de club wordt het wedstrijd terrein geweldig opgetuigd, met name de grote feesttent zal een centrale rol bekleden bij dit jaarlijkse trial-kampioensbal.

ZAMC en trial is een geweldige twee-éénheid. Ga maar na, in 1972 werd de club opgericht, in 1974 werd trial door de club “ontdekt” , in 1976 werd al de allereerst NK trial in Zelhem georganiseerd, dat op een steenworp afstand van de huidige Motorsportaccommodatie “de Langenberg”.
De trialactiviteiten werden geleidelijk stevig verankerd in het ZAMC dna. Toen in 1998 de voormalig vuilstort afgedekt werd moest er een nieuwe bestemming gezocht worden. Uiteraard was de ZAMC er als de kippen bij en kreeg het warempel voor elkaar om er een heuse motorsport accommodatie te realiseren. De huidige Langenberg is niet meer weg te denken in het internationale trial landschap. In 2012 en 2017 een EK trial gevolgd door een geweldige WK trial in 2019.

22 en 23 oktober; de mouwen kunnen weer opgestroopt worden !
Het werd weer hoog tijd dat er weer een “grote” wedstrijd in Zelhem georganiseerd wordt. Op 22en 23 oktober is het dan zover. De ONK en de NK rijders/sters worden van harte welkom geheten, aangevuld met enkele buitenlandse klasbakken. Het gaat weer een mooie Kampioenstrial worden, waar de deelnemers, op z’n Zelhems, weer een flink portie rotsen, stenen, bomen en ander lastig materiaal op de hellingen van de Langenberg op hun pad zullen vinden.
Er zal hard gewerkt moeten worden door de deelnemers, maar als je dan uiteindelijk de beste bent en je krijgt de Kampioensbeker overhandigd dan weet je ook zeker dat je hem echt verdient hebt.

Graag allemaal tot ziens op de Langenberg.