Offroad training en maiscross op 6 november 2016
Zoals elk jaar doet de offroad-commissie een poging om de mateloos populaire maiscross te organiseren.
In voorgaande jaren hoorde deze cross echter steeds door de gigantische wateroverlast thuis in de categorie waterscooterrace, iets wat dit jaar zeker niet het geval was, het weer was perfect voor dit evenement.
In de ochtend was er voor de helden een instructie van Eddie Looman,  een  grootheid in de motorcross die de kneepjes van het vak zeker kent, en ons graag wilde laten delen in zijn kennis en jarenlange ervaring.
De cursisten waren een en al oor om maar niks te missen en waren gretig om het direct in de praktijk uit te testen. Eddie gaf tussendoor de nodige aanwijzingen en je zag dat de rijders met grote sprongen letterlijk en figuurlijk vooruit gingen.
Zeker een aanrader om eens zo’n les te volgen ook voor de oudgedienden onder ons.
Rond de middag hadden de dames een perfecte lunch voor de rijders verzorgd met echte winterkost die een goede basis was voor de daarop volgende beruchte en befaamde maiscross.
Het publiek dat in grote getale aanwezig was kon haast niet wachten tot de afgetrainde rijders aan de start verschenen en hun motoren opschroefden zoals ze dat `s morgens tijdens de les geleerd hadden!
De menigte werd een waar spektakel aangeboden mede door de prachtig aangelegde baan met gigantische kombochten en springbulten waar de rijders tot aan de toppen van de bomen in de lucht verdwenen.
Zelfs de cameraploeg van de Zwarte cross was aanwezig om dit op beeld vast te leggen en het vermoeden is dat er volgend jaar een speciale crossklasse aan hun evenement zal worden toegevoegd.
Er werd in meerdere manches gevochten voor de punten mede omdat deze meetellen voor de nu al wereldberoemde “Ploetertrofee” die in het nieuwe jaar weer uitgereikt zal worden aan de allerbeste en/of sportiefste offroadrijder/medewerker van de ZAMC.
Ook deze keer waren er weer enkele nieuwe offroadleden aanwezig die zich van hun beste kant lieten zien.
Na de cross was er nog een evaluatiesessie met tussendoor enkele optredens van een jongens en meiden groep en de prijs uitreiking, de uitslag is als volgt:
B-finale:
1:  Michel Welling 5:  E.Reindsen 9:  J.Berkelaar
2:  Maikel Vriezen 6:  S.van Til
3:  Sven Brandenbarg 7.  E.Harkink
4:  T. Kuiper 8.  M.van Veen
A-finale:
1 :  Anne Pennings 5:  H.Mokkink 9: M.Sueters
2 :  Jos Grooteboer 6:  K.Jaaltink
3:   Chiel Jaaltink 7:  J.Mondeel
4:   G. Bulten 8:  N.Freriks

De sportiviteitsprijs van deze dag was voor Gijs Bulten.
De pechprijs voor Guido Wossink
Voor alle thuisblijvers, jullie hebben iets fantastisch gemist en zullen jaloers en teleurgesteld zijn als je de verhalen van de aanwezige rijders en het uitzinnige publiek hoort!!
Bedankt namens de offroadcommissie.
ZAMC Hoofdsponsoren
Copyright © 2019 ZAMC All Rights reserved
Maiscross