ZAMC Hoofdsponsoren
Copyright © 2020 ZAMC All Rights reserved
Persbericht januari 2020


Bron ZAMC
ZAMC – Zelhem organiseert de 2-daagse KNMV kampioensrit 2020 !!

De ZAMC enduro - commissie neemt de handschoen op en heeft de KNMV verzocht de 82e Internationale 2-daagse KNMV Kampioensrit te mogen organiseren. Uiteraard was de KNMV blij met dit verzoek en heeft direct alle mogelijke assistentie en ondersteuning toegezegd.
De datum van de wedstrijd is 30 / 31 oktober 2020

Na een super druk jaar 2019 ( met o.a. de organisatie van de WK trial én de laatste enduro 2019 ) worden de mouwen in Zelhem opnieuw opgestroopt. Er worden op dit moment snode plannen bedacht om een “onvergetelijke” 2-daagse Kampioensrit / 42e Jan van Beekrit te organiseren. Globaal gezien zijn er al hele mooie ideeën over de tafel gegaan. In elk geval komt het woord “alternatief” regelmatig voorbij. Voor de ouderen onder ons; er werd in 1984 ( ! )  ook een “alternatieve Kampioensrit” door de ZAMC georganiseerd, en dat was een enorm succes.  Na de 1e wedstrijddag waren er nog slechts 12 ( !!!! ) van de ruim 250 deelnemers, zonder tijdstrafpunten. Vraag er coryfeeën als Henk Poorte, Gerrit Wolsink, Martin Schalkwijk en Simon Schram nog maar eens naar……
Je mag er dus gerust van uitgaan dat de deelnemers deze keer opnieuw een zeer gevarieerd wedstrijdplan voor hun kiezen krijgen waarbij ze absoluut flink aan de bak moeten. Ook de Kampioensritten door de ZAMC georganiseerd in 1993-1997-2003-2004-2008 en 2012 waren met dat typische ZAMC sausje overgoten en stuk voor stuk beauty’s. Het werd dus hoog tijd dus voor wéér een Zelhems kunststukje.
Het is voor de ambitieuze club nog wel een puzzel om alles goed in elkaar te passen, vooral ook  doordat de club slechts 2 weken eerder, op 16/17 oktober óók de 2-daagse Kampioenstrial organiseert. Maar dat zal zeker lukken, misschien valt er zelfs nog wel wat te combineren ….??
Binnenkort komen we met het totale wedstrijdplan naar buiten, maar zet de datum nu al maar met stip in jullie agenda ! En ja, er komt óók een echte Kampioensrit-feestavond op het programma !!

Door de organisatie van de 2-daagse komt de mogelijkheid voor de Off Road rijders, om na de enduro nog 1 ronde te rijden, te vervallen. Begrijpelijk voor de grote groep vaste deelnemers een teleurstelling, maar dat gaan we proberen in 2021 weer goed te maken.