ZAMC Hoofdsponsoren
Copyright © 2019 ZAMC All Rights reserved
Wat is de VMC?
De Veteraan Motoren Club is een vereniging van mensen, die eigenaar zijn van een oude motorfiets of daar belangstelling voor hebben. Het gaat hierbij om motoren met een bouwjaar tot en met 1940. De V.M.C. telt momenteel ± 1250 leden en donateurs.
De belangstelling beperkt zich niet alleen tot het restaureren van de motoren en het in stand houden van een 'rijdend museum', maar strekt zich ook uit tot andere zaken die met de motorfiets te maken hebben, zoals documentatie, reclamemateriaal, foto's, accessoires, etc.

Ritten.
De belangrijkste activiteit van de V.M.C. zijn de ritten. Wij willen de mensen in het land graag laten meegenieten van het 'rijdend museum' met vaak prachtig gerestaureerde stukjes mechanisch vakmanschap uit vroeger tijden. Jaarlijks worden er overal door het land zo'n 40 ritten georganiseerd.

De ZAMC voor en bij de VMC.
Een VMC Rit voor het clubkampioenschap moet op tijd worden gereden met een gemiddelde snelheid van 36 km/h zonder het gebruik van snelheidsmeters en of andere hulpmiddelen, dus gewoon op het gevoel.
Er zijn onderweg een zestal tijdcontroles waar de tijd wordt opgenomen, iedere berekende tijdsoverschrijding geeft 1 strafpunt per minuut.
Op deze manier komt men tot een uitslag en tot een VMC clubkampioenschap.

Hier komt onze club in beeld! Er zijn een twintigtal organisatoren die een VMC Rit organiseren die meetellen voor het VMC clubkampioenschap. De ZAMC doet hier ook aan mee door het organiseren van onze jaarlijkse Zelhemse VMC Rit. De ZAMC doet dit sinds 2001 in samenwerking met SEV Lochem d.m.v.” het Heksenweekend”

Dit houdt in dat op zaterdag de rit in Zelhem wordt gehouden, en op zondag de rit in Lochem met als doel de VMC deelnemers een mooi weekend te laten beleven  in onze mooie Achterhoek.