Laden Evenementen

8 juni 2024 de 23e Zelhemse V.M.C Rit

Zaterdag 8 juni worden alle liefhebbers van de VMC ritten-sport wederom in Zelhem verwacht voor het rijden van de 23e Zelhemse VMC rit. Elk jaar mogen we een grote groep deelnemers welkom heten die het altijd prima naar hun zin hebben bij de gemoedelijke Zelhemse organisatie. Maar dat niet alleen, “ze zeggen” dat er altijd een prima evenement wordt georganiseerd. En daar wil je gewoon bij zijn !

Maar dat is het niet alleen; het is ook al een jarenlange traditie dat de rit in Zelhem onderdeel uitmaakt van het succesvolle Heksenweekend: Zelhem – Lochem

Het succes van het “Heksenweekend” is door de eenvoudig formule snel te verklaren;

 1. op zaterdag heerlijk toeren door het Achterhoekse coulissen landschap
 2. aansluitend gezellig overnachten op Camping de Heksenlaak in Barchem ( Lochem)
 3. op zondag weer vol frisse moed opstappen voor de 38e editie van de Witte Wievenrit in Lochem.
 4. en toch maar liever aan één van beide ritten deelnemen ? ( of wil je lekker thuis slapen) dat is uiteraard ook mogelijk. Er is nl. geen gezamenlijk klassement.

Zo eenvoudig is het concept van ons Heksenweekend, maar die heeft er vervolgens wel voor gezorgd dat we nu al 21 jaar van deze mooie samenwerking kunnen genieten !  

8 juni Zelhem !
De start van de Rit in Zelhem is zoals altijd bij de ZAMC Motorsportaccommodatie “de Langenberg” aan de Korenweg 4 in Zelhem.

 • De eerste deelnemer gaat om 11.01 uur van start.
 • De totale route, van ongeveer 100 km lang, bestaat uit twee aparte delen.
  de deelnemers krijgen eerst een route van ca. 65 km. voorgeschoteld met daarin een koffiepauze van 15 minuten verwerkt. Dit eerste gedeelte moet “op tijd” gereden worden.
 • We eindigen hierna weer bij het clubgebouw van de ZAMC, waar vervolgens een pauze van 1 uur ingelast is voor rust, maar uiteraard ook om de “inwendige mens” te versterken.
 • Na de pauze rijden we nog een verplicht toergedeelte van ongeveer 35 km.
  De kosten voor deelname bedragen € 15,= inclusief koffie en krentenwegge bij de start en een “stevige hap” en drankje tijdens de pauze

Opgelet: Naast de deelnemers in de VMC categorieën zijn óók deelnemers welkom met een klassieker. ( motoren die minimaal 25 jaar oud zijn )

Bijzondere prijsuitreiking;
Begin 2022 heeft de ZAMC – VMC commissie besloten een speciale prijs in te stellen en die te vernoemen naar de initiatiefnemer en grote inspirator van de Zelhemse VMC ritten Jan Hissink. Een initiatief dat met grote instemming van de “VMC wereld” is ontvangen.

De “Jan Hissink wisselbokaal” wordt uitgereikt aan de “beste rijder/rijdster van de dag”. Op basis van reacties weten we inmiddels zeker dat elke deelnemer extra zijn of haar best gaat doen om zijn of haar naam in de “Jan Hissink wisselbokaal” gegraveerd te zien worden.

Informatie:
Zoals al aangegeven is er gelegenheid tot kamperen tijdens dit weekend. Net zoals in de voorgaande jaren is er op Camping “De Heksenlaak” in Barchem plaats besproken. Dit is tevens de startplaats van de rit van de 38e Witte Wievenrit in Lochem, gemakkelijker kan haast niet !

Een mooie traditie is dat er op zaterdagmorgen vanaf de camping gezamenlijk per motor naar de start in Zelhem gereden wordt. Na afloop van de prijsuitreiking in Zelhem wordt er ook weer gezamenlijk teruggereden naar de Camping in Barchem.

Voor inschrijven en informatie voor 23e Zelhemse V.M.C Rit:
Dick Bulten   Hengeloseweg 26   7021 ZT   Zelhem
Tel: 06-53919652 / Mail: vmc@zamc.nl / Internet: www.zamc.nl

Voor inschrijven en informatie voor de 38e Witte Wieven Rit ( én overnachting )
Fam. Marsman   Bergweg 16   7242 ER   Lochem
Tel: 0573-253367 / 06-53243155 / Mail: wimmarsman@hotmail.com

De Jan Hissink Wisselbokaal

Sinds 2000 organiseert de ZAMC jaarlijks de VMC rit. Dit is een bijzonder evenement voor uitsluitend deelnemers van historische motoren met een bouwjaar van vóór 1940 !

Deze wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de landelijke Veteraan Motor Club organisatie, kortweg de VMC. 

Jan Hissink, al in bezit van een dergelijke motor, was namens onze club de initiator / animator van de ZAMC editie. Elk jaar stond een fraaie rit op het ZAMC programma.

Jan organiseerde tot 2020 met heel veel enthousiasme jaarlijks de “Zelhemse VMC rit” vanaf 2003 in combinatie met onze zuster- vereniging de SEV – Lochem. Deze combi-wedstrijd wordt op de

VMC – kalender gepresenteerd als het “Heksenweekend”. Inmiddels zijn er veel van deze ritten met succes georganiseerd.

Daarnaast wist Jan zijn 3 veteraan motoren  ( een Rohny X – 1928, een Miele – 1936, en zijn laatste aanwinst, een prachtige Sunbeam), in puike conditie te houden om samen met zijn vrouw Mientje,

deel te nemen aan ritten in binnen-en buitenland .

Jan Hissink is in 2021 op 71 jarige leeftijd overleden.

De in 2020 opgerichte ZAMC – VMC commissie, die tot doel had Jan te assisteren bij de organisatie, besloot direct na het overlijden van Jan, de komende jaren de Zelhemse VMC rit te blijven organiseren. Het was overduidelijk dat dit mooie evenement voor de club behouden moet blijven.

Als mooi eerbetoon aan Jan wordt de “Jan Hissink Wisselbokaal” uitgereikt aan die deelnemer die als beste heeft gepresteerd tijdens de jaarlijkse Zelhemse VMC rit.