Zaterdag 10 juni worden alle liefhebbers van de VMC ritten-sport weer in Zelhem verwacht voor het rijden van de 22e Zelhemse VMC rit. Elk jaar mogen we een grote groep deelnemers welkom heten die het altijd prima naar hun zin hebben bij de gemoedelijke en vooral vriendelijke mensen van de Zelhemse organisatie. Maar dat niet alleen, er wordt altijd ook een prima evenement georganiseerd. En daar wil je gewoon bij zijn !

Het is al jarenlange traditie dat de rit in Zelhem onderdeel uitmaakt van het bekende Heksenweekend: Zelhem – Lochem
Het succes van het “Heksenweekend” is vanwege de eenvoudig formule snel te verklaren;

  1. op zaterdag heerlijk toeren door het Achterhoekse coulissen landschap
  2. aansluitend gezellig overnachten op Camping de Heksenlaak in Barchem ( Lochem)
  3. op zondag weer vol frisse moed opstappen voor de 37e editie van de Witte Wievenrit in Lochem.
  4. en toch maar liever aan één van beide ritten deelnemen ? ( …….of wil je lekker thuis slapen) dat is uiteraard ook mogelijk. Er is nl. geen gezamenlijk klassement.

Zo eenvoudig is het concept van ons Heksenweekend, maar het heeft er vervolgens wel voor gezorgd dat we nu al aan de 20e editie van deze mooie samenwerking toe zijn !  

10 juni Zelhem !
De start van de Rit in Zelhem is zoals altijd bij de ZAMC Motorsportaccommodatie “de Langenberg” aan de Korenweg 4 in Zelhem.

De eerste deelnemer gaat om 11.01 uur van start. De totale route, is ongeveer 100 km lang, bestaat uit twee aparte delen.

  • de deelnemers krijgen eerst een route van ca. 65 km. voorgeschoteld met daarin een koffiepauze van 15 minuten verwerkt. Dit eerste gedeelte moet “op tijd” gereden worden.
  • We eindigen hierna weer bij het clubgebouw van de ZAMC, waar vervolgens een pauze van 1 uur ingelast is voor rust, maar uiteraard ook om de “inwendige mens” te versterken.
  • Na de pauze rijden we nog een verplicht toergedeelte van ongeveer 35 km.
    De kosten voor deelname bedragen € 15,= inclusief koffie en krentenwegge bij de start en een hapje en drankje tijdens de pauze.

Bijzondere prijsuitreiking;
Vorig jaar heeft de ZAMC besloten een speciale prijs in te stellen en die te vernoemen naar de initiatiefnemer en grote inspirator van de Zelhemse VMC rit Jan Hissink. Een initiatief dat met grote instemming van de “VMC wereld” is ontvangen.

De “Jan Hissink wisselbokaal” wordt uitgereikt aan de “beste rijder/rijdster van de dag”. Wij geloven zeker dat elke deelnemer extra zijn of haar best gaat doen om zijn of haar naam in de “Jan Hissink wisselbokaal” gegraveerd te zien worden.

Informatie:
Zoals al aangegeven is er gelegenheid tot kamperen voor dit weekend. Net zoals in de voorgaande jaren is er op Camping “De Heksenlaak” in Zwiep ruim plaats besproken. Dit is tevens de startplaats van de rit van de 37e Witte Wievenrit in Lochem, gemakkelijker kan haast niet !

Vanaf de camping kan er op zaterdagmorgen gezamenlijk per motor naar de start in Zelhem gereden worden. Na afloop van de prijsuitreiking in Zelhem wordt er ook weer gezamenlijk teruggereden naar de Camping in Barchem.

Voor inschrijven en informatie voor 22e Zelhemse V.M.C Rit:
Dick Bulten   Hengeloseweg 26   7021 ZT   Zelhem
Tel: 06-53919652 / Mail: vmc@zamc.nl / Internet: www.zamc.nl

Voor inschrijven en informatie voor de 37e Witte Wieven Rit ( én overnachting )
Fam. Marsman   Bergweg 16   7242 ER   Lochem
Tel: 0573-253367 / 06-53243155 / Mail: wimmarsman@hotmail.com

Klassiekers zijn welkom !
Om het extra “gezellig” te maken bij onze bij onze 22e editie zijn deelnemers met een klassieke motor ook van harte welkom.
We maken daar een aparte categorie van met uiteraard een winnaar aan het eind van de rit ….!