Verrassend weekend tijdens de ONK – NK jeugdtrial.

Of de komst van de Franse kampioen de aanleiding was, of de aantrekkingskracht van onze geweldige trialaccommodatie, of het gegeven dat de wedstrijden in Zelhem altijd die extra uitstraling heeft, of alles bij elkaar. Hoe dan ook, de wedstrijden op zondag 16 april waren een  groot succes.

 

De trialcommissie had in goede samenwerking met PM Trials de Franse trialkampioen Gaël Chatagno naar Zelhem laten komen voor deelname aan de wedstrijd, maar daarnaast ook voor het begeleiden van een 2-tal trial clinic’s op zaterdag 15 april. Het bijzondere van deze Franse toptriallist is dat hij zijn prestaties behaald op een elektrisch aangedreven motor. En dat gegeven bood de club vervolgens de mogelijkheid de publiciteit richting de opkomst van het elektrisch motor(trial) rijden onder de aandacht te brengen.

Hoe dan ook,  het weekend was een doorslaand succes, op zaterdag namen een aantal gemotiveerde deelnemers de adviezen van Gaël van harte in ontvangst. Op zondag was de combi wedstrijd ONK / NK-jeugd er eentje om in te lijsten. De opkomst was geweldig, liefst 77 deelnemers die de 10 non stops met bravoure te lijf gingen. Ook het publiek was een grote getale aanwezig.

Het eindresultaat was prima, in alle categorieën tevreden winnaars, maar er kon er maar eentje de beste zijn en dat was niet verrassend. De Franse wereldkampioen stak met kop en schouders boven de rest uit.

Een geweldige winnaar die als speciale prijs zijn handtekening mocht plaatsen op één van de plafondtegels in het clubgebouw. Hij als wereldkampioen 2021 in de trial-E klasse, heeft nu “voor altijd” een vaste stek bij de ZAMC. Met zijn handtekening naast die van Toni Bou, Adam Raga, Dougie Lampkin e.a.………..  En daar was hij supertrots op.