Fietstoertocht én Auto-Sterrit op Koningsdag in Zelhem!

Wegens succes geprolongeerd!

Zelhem –  De Zelhemse Auto-en Motor Club ( ZAMC ) organiseerde vorig jaar een fietstoertocht én een auto-sterrit in het kader van haar 50 jarig jubileum. Het werd een groot succes. Natuurlijk speelden de prachtige weersomstandigheden een belangrijke rol, maar het initiatief werd zeer op prijs gesteld en trok heel veel deelnemers aan zowel de fiets toertocht als aan de auto sterrit. De conclusie was duidelijk; dat gaan we dit jaar nog eens dunnetjes overdoen !!

Puzzelrit voor de automobilist.
Bij een Puzzelrit of oriëntatierit, ook wel sterrit genoemd, krijgen de deelnemers voor aanvang een blad met instructies die onderweg moeten worden uitgevoerd en ze “vanzelf” ook weer terugbrengt bij het startpunt. Hierbij kan het in een auto wel eens tot flinke discussies leiden tussen de bestuurder en zijn kaartlezer(s). Natuurlijk is het algemeen bekend dat goed lezen van de instructies de sleutel is tot het succes, maar wat te doen als er erg ingewikkelde opdrachten in staan ?

Dat gaan wij dus NIET doen ! Nee, het moet een echte familie-sterrit worden met natuurlijk wel listige vragen en opdrachten waar achteraf flink om gelachen kan worden als je er weer “ingestonken” bent. Dus gewoon een gezellige rit, waar iedereen aan kan deelnemen met natuurlijk wel een winnaar op het eind…….

Fietstoertocht in de Gemeente Bronckhorst.
Er zijn tegenwoordig veel mensen die de auto liever laten staan en er met de fiets op uittrekken. Voor deze groep actieve en sportieve mensen zijn een 2-tal prachtige fiets-toertochten uitgezet, gewoon gezellig met de familie op pad zonder enige “wedstrijdstress”. Er is een route van ca. 23 kilometer uitgezet waar vooral de kids plezier aan kunnen beleven ( of eventueel samen met hun ouders ) en een route van ca. 42 kilometer voor de stoere doortrappers. Met een simpele papieren routebeschrijving samen op pad, ja gezellig.

En let op, in onze Gemeente Bronckhorst kun je prachtige fietsroutes uitzetten……

Op Koningsdag
Een dag die bij uitstek geschikt is voor gezellige familie activiteiten is de Koningsdag. Dan heeft iedereen immers een vrije dag, is iedereen in de feeststemming voor onze Koning Willen Alexander en iedereen wil die dag toch wel iets ondernemen. Kortom;  iedereen is welkom om deel te nemen aan de 2e ZAMC Koningsdag auto puzzelrit – en fietstoertocht. Met na afloop natuurlijk gezellig napraten op het ZAMC terras !! ( mét een hapje en een drankje !! )

I.S.M. Stichting Zelhem en Oranje.
Om op Koningsdag elkaar niet met allerlei activiteiten in de wielen te rijden heeft de ZAMC opnieuw afspraken gemaakt met de Stichting Zelhem en Oranje. In prima onderling overleg zijn de diverse activiteiten op deze Koningsdag goed op elkaar afgestemd. Sterker nog; de puzzelrit en de fietstoertocht zijn onderdeel geworden van de gezamenlijke Koningsdag viering in Zelhem ! 

Wat, waar en wanneer ?
Wanneer: Koningsdag, donderdag 27 april 2023
Start en finish: bij de ZAMC – Korenweg 4 in Zelhem
Info fiets toertocht: starten kan tussen 12.30 en 15.00 uur
kosten:  € 2,50 p.p., (kinderen tot 18 jr. gratis !)
Info auto puzzelrit: aanmelden tussen 12.30 en 13.30 uur / starten tussen 13.00 en 14.00 uur
kosten:  € 5,= per auto

Deze informatie staat ook op:  www.zamc.nl