7 april KNMV ONK - NKJ combiwedstrijd

Persbericht ONK / NK Jeugd Trial
Veel deelnemers verwacht bij ONK/NK jeugd trial

Op zondag 7 april komen alle nationale toptriallisten naar Zelhem voor een belangrijke kampioenswedstrijd naar “de Langenberg”.

ONK + NK jeugd trial.

Op zondag 7 april wordt op de prachtige motorsportaccommodatie “de Langenberg” in Zelhem
de 2e wedstrijd van dit prille seizoen verreden voor de nationale titel in het ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Tevens komt de nationale jeugd aan de start voor hun NK wedstrijd.

De ONK trialcompetitie bestaat in 2024 uit 8 wedstrijddagen die respectievelijk verreden worden in Maasbree ( 17 maart ), Zelhem ( 7 april ), Arnhem ( 21 april ), Europoort ( 2 juni ) Nunspeet ( 7 sept. ), en Sleen ( 4 okt. ) De jeugd heeft nog 1 extra wedstrijddag in Breda ( 16 juni ).

De competitie wordt traditioneel afgesloten met een 2-daagse Kampioenstrial, ditmaal in Schijndel op 19-20 okt.  Tijdens al deze wedstrijden zal in de diverse categorieën gestreden worden om die felbegeerde trial titel.

De competitie.

We verwachten bij de ONK  ( het Open Nederlands Kampioenschap ) ca. 40 deelnemers. In de hoogste categorie, de Inters 1, zal Randy Kerstjens ( Venlo ) natuurlijk proberen zijn kampioenstitel uit 2024 zo goed mogelijk te verdedigen, waarbij we erg benieuwt zijn of hij ook tegen de Duitse topper Joschka Kraft is opgewassen. Ook starten hier enkele sterke Belgische deelnemers.

Erg nieuwsgierig zijn we vooral naar het optreden van onze ZAMC troef Jasper te Mebel ( Silvolde ) Tijdens de eerste wedstrijd in Baarlo 2 weken geleden was de vorm er nog niet helemaal, maar op zijn thuisbaan in Zelhem, in de allerhoogste categorie die ons land telt, wil hij natuurlijk vriend én “vijand” verrassen !

Bij de klasse Inters 2. Is het helemaal open wie hier op de hoogste trede van het podium zal komen te staan, maar alle ogen zullen zeker gericht zijn op het 14 jarige talent Fenno Goertz uit Baarlo ( L. ) Hij rijdt dit jaar met dispensatie van de KNMV in deze hoge categorie en werd direct 3e in de eerste wedstrijd in Maasbree.

Bij de klasse Euro-Nationalen is de ZAMC sterk vertegenwoordigd. Vooral Kevin Memelink ( Zelhem ) ( tevens voorzitter van de ZAMC trialcommissie !! ) en Michel van Tilburg ( Halle ) wordt het een strijd wie er als beste ZAMC-er uit de bus komt..

Bij de NK- jeugd wedstrijd worden ca. 30 deelnemers verwacht. Ook deze jeugdige rijders en rijdster rijden hun tweede wedstrijd van het seizoen.  Dit zijn de deelnemers waar onze toekomstige toprijders vandaan zullen komen. De NK jeugd en de ONK deelnemers rijden voor een deel het gelijke parcours met uiteraard wel aparte klasseringen. Gelukkig rijden hier ook diverse ZAMC leden, waarvan we er absoluut enkele op het podium zullen zien.

Elektrisch trial rijden in opkomst !

Bij de club in Zelhem is het nieuwe fenomeen al een tijdje zichtbaar. Meerdere deelnemers hebben een elektrische “brommer” aangeschaft en zijn “geruisloos”, maar erg fanatiek hun hobby aan het beoefenen tijdens de trainingen en (club)wedstrijden.

Nog maar een paar jaar terug, toen de eerste elektrische motoren hun intrede deden, werd je uitgelachten als je met “zo’n ding” op de baan kwam. Maar de acceptatie is volledig, vooral óók omdat Internationaal deelnemers laten zien met ze met de elektrische motoren absoluut competitief machines ter beschikking hebben. Ook bij deze gecombineerde trialwedstrijd zullen er deelnemers met de eclectische motor te bewonderen zijn.

De wedstrijd in Zelhem.

De ZAMC, als enige organisator in Nederland met EK en WK-wedstrijd ervaring, heeft een status hoog te houden. Dit verplicht hun om er weer “iets moois” van te maken ! Maar met een organisatie met  50 ( !! ) jaar trial ervaring kan men gerust zijn en kun je rekenen op een mooie en spannende wedstrijd in Zelhem. Daar staat de club ook bekend om; wil je op het podium, dan zul je je daarvoor maximaal moeten inspannen.

Daarnaast is het natuurlijk altijd interessant te zien welke rijders ( sters ) er in een nieuw seizoen progressie geboekt hebben, vooral ook omdat sommige deelnemers in een nieuwe ( hogere ) categorie zijn gaan rijden.

Het programma:

Zondag 7april: 
Aanvang wedstrijden:  Start 1e deelnemers 10.00 uur
Einde wedstrijd:          ca. 16.00 uur
Locatie: Motorsportaccommodatie “de Langenberg”  Korenweg 4 in Zelhem

Toegang: Gratis toegang !