Programma Koningsdag 27 april

De Zelhemse Auto-en Motor Club (ZAMC) organiseert nu al een paar jaar een fietstoertocht én een auto-sterrit op Koningsdag. Die paar jaar hebben deelnemers duidelijk gemaakt dat er nog best wat méér activiteiten georganiseerd kunnen worden. De ZAMC werkgroep heeft direct besloten daar gehoor aan te geven met als gevolg dat er dit jaar uit liefst vier programma onderdelen gekozen kan worden. Twee voor de fietsende deelnemers en twee voor de auto liefhebbers.

Er zijn tegenwoordig veel mensen die de auto liever laten staan en er met de fiets op uittrekken. Voor deze groep actieve en sportieve mensen zijn een 2-tal prachtige fiets-toertochten uitgezet, gewoon gezellig met de familie, vrienden of buren op pad zonder enige “wedstrijdstress”. Er is een route van circa 20 kilometer uitgezet vooral de fietsers die het liever wat “kort” willen houden. Deze route is ook erg geschikt voor ouders met kinderen. Daarnaast is er een route van 45 kilometer uitgezet voor de stoere doortrappers. De route loopt uitsluitend over (ver)harde wegen en fietspaden.

Bij een puzzelrit of oriëntatierit, vaak ook wel sterrit genoemd, krijgen de deelnemers voor aanvang een blad met instructies die onderweg moeten worden uitgevoerd. Natuurlijk is het algemeen bekend dat goed lezen van de instructies de sleutel is tot het succes. Soms blijkt “pittig overleg” met de medepassagier(s) nodig om tot de juiste oplossingen te komen.

Lekker ontspannen (samen) een mooie route rijden. Die boodschap was duidelijk en daarom heeft ZAMC een dergelijke toertocht aan het Koningsdag-programma toegevoegd. Met een eenvoudige routebeschrijving op de knieën kan er dit jaar een mooie toertocht van ca. 75 kilometer door de Achterhoek gereden worden. Nee, niet over drukke provinciale wegen, maar vooral via de rustige buitenwegen, dan kom je immers op de meest onverwachte plekken.

ONK – NK jeugd méér dan geslaagd.

ONK – NK jeugd méér dan geslaagd.

Het was zondag 7 april geweldig toeven op de Motorsportaccommodatie de Langenberg bij deze 50e(???) NK/ONK trial die door de ZAMC georganiseerd werd. Werd er in de dagen voorafgaand nog volop gespeculeerd over de aanpassingen aan non stops en maatregelen aan terrein i.v.m. de natte weersomstandigheden, op zaterdag tijdens de opbouw en zondag op de wedstrijddag scheen de zon uitbundig. Sterker nog, er was sprake van zomerse omstandigheden tijdens deze Combi ONK/NK-jeugd trial. Kon het nog beter ?

Jawel, het kan nóg beter, prachtige wedstrijden maakten het allemaal nog mooier. Liefst 75 deelnemers hadden zich vooraf aangemeld,  waarbij het volledige KM trialteam uit Duitsland en enkele Belgische deelnemers.

Dat had tot gevolg dat sinds lange tijd weer volle deelnemerslijsten waren bij elke categorie. Vooral bij  de beide topklassen Inters 1 en Inters 2 leverde dat mooie strijd om de ereplekken.

Maar dat niet alleen, het prachtige weer was voor de bezoekers aanleiding om weer met flinke aantallen naar deze wedstrijd te komen kijken én genieten. Want genieten kon men volop.

Zoals gezegd, veel deelnemers met daarbij natuurlijk heel veel ZAMC leden. Liefst 24 ZAMC leden stonden op de deelnemerslijsten bij de ONK en NK jeugd.  En 3 daarvan stonden zelfs op de allerhoogste podiumtrede, pal vóór het fraaie nieuwe ZAMC – sponsor-spandoek.

Michel van Tilburg was als sluwe vos de sterkste bij de ONK-Nationalen, Woudt Nijhuis was “ the best off all” bij de ONK-Sportklasse A.  Sjouke Hylkema was “een klasse apart” bij de Pupillenklasse.

Bekers, bloemen en een welverdiend applaus werden gretig in ontvangst genomen.
Gefeliciteerd allemaal !!

Het bovenstaande klink natuurlijk allemaal prachtig, maar niet vergeten mag worden dat tientallen ZAMC medewerker dit trial feestje mogelijk hebben gemaakt. Uitzetters, controleurs, opbouw accommodatie, kantine medewerkers en diverse “overige” medewerkers en medewerksters.

Het was weer een super ZAMC evenement. Dank daarvoor !

Jaarlijkse Algemene Ledevergadering

Op maandag 12 februari heeft de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden.
Gerhard Gerritsen is weer herkozen als voorzitter en penningmeester.
Karim de Bruijn en Wim Schepers blijven ook in 2024 deel uitmaken van het bestuur.

Volop activiteiten op Koningsdag 2024 bij de ZAMC !

Evenals de voorgaande 2 jaren organiseert de ZAMC op Koningsdag opnieuw een heel mooi programma met fiets-en auto activiteiten.

 

De datum is zaterdag 27 april.

Het is inmiddels al algemeen bekend dat de ZAMC dan mooie fiets- en auto activiteiten organiseert, wat de voorgaande edities verrassend veel deelnemers naar de club bracht.

Zo hopen we dat dit ook weer dit jaar weer het geval zal zijn.

Wat de FIETSactiviteiten betreft wordt er niets gewijzigd. De mensen waarderen de fietsritten telkens met een heel hoog cijfer; niets veranderen dus.

      • Dat houdt in dat er een fietstoertocht wordt uitgezet waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van ca. 20 of 40 kilometer. De routebeschrijving help hun de juiste route te vinden.
      • Uiteraard met een nieuwe route door de omgeving. Je zult weer verrast worden.

Voor de AUTOmobilisten gaan we het aanbod uitbreiden.

      1. De bekende sterrit blijft gewoon op het programma staan. Onze bekende uitzetter Harm Cortumme staat bekend dat hij de deelnemers met allerlei slimme valstrikken een trucs compleet kan misleiden. De sterrit is dus voor deelnemers die van een pittig ritje houden met veel denk-en puzzelwerk.
      2. Niet iedereen is echter gediend van die pittige opdrachten bij de sterrit. Die willen eigenlijk gewoon een mooi toertochtje. We hebben die boodschap duidelijk begrepen ! Daarom is er voor iedereen die een mooie toertocht uitgezet waarbij je met een eenvoudig routebeschrijving door de mooiste streken van de Achterhoek wordt geleidt. Puur genieten en ontspannen.

Feestavond ZAMC 13 januari 2024

Gisteravond vond de jaarlijkse ZAMC feestavond plaats. Een gezellig samenzijn met alle club leden, als start voor een mooi nieuw motorsport jaar.

Ook werden de diverse trial en offroad kampioenen van afgelopen jaar gehuldigd, alsmede de uitreiking van de Karel Scheffer trofee, Jan Garritsen trofee en ook de Offroad Ploeter trofee. Ook werd de trofee ‘De Duim’ uitgereikt.

Onder het genot van goede muziek en de nodige hapjes en drankjes was het een gezellige avond!

Trial kampioenen.
Klasse A+: Jasper te Mebel
Klasse A: Michel van Tilburg
Klasse B: Huub Wigman
Klasse C: Freddie Florijn
Klasse D: Chiel Boon
Klasse Vrij: Maran Waalderbos

Karel Scheffer Trofee: Freddie Florijn

Offroad kampioenen.
1.Femke Hiemstra
2.Johnny Geurkink
3.Joris van Berkum

Offroad Ploeter Trofee: Femke Hiemstra

Toer kampioenen.
1. Ron Hendriks
2. Appie Broekman
3. Henk Hendriksen

Jan Garritsen Trofee: Ron Hendriks

De Duim
Edwin Harkink