De Z.A.M.C is een club waar motorrijden en gezelligheid  een belangrijk bestanddeel vormen van “het lid” zijn van de club. Gedurende het motorseizoen, dat ongeveer van maart tot eind oktober loopt, wordt regelmatig op woensdagavond of zondag een toerrit gereden. De bestemmingen en de te rijden afstanden kunnen heel verschillend zijn. Er wordt op de woensdagavond om 19.00 uur vertrokken van het clubgebouw ( uiteraard na een kopje koffie ) en op de zondag om 8.00 of 9.00 uur. Tijdens de rit wordt er in groepen gereden en stoppen we regelmatig om koffie te drinken of om iets te eten. Doordat we in groepen rijden is er voor iedereen een leuke groep om in te rijden.

De “Jan Garritsen trofee”
We organiseren elk jaar de club kampioenschappen. De ritten worden uitgezet door de toerleden zelf. De ritten zijn ritjes van 100 km tot ritten van wel 500 km.  De hoofdzaak is natuurlijk om gezamenlijk heerlijke kilometers te rijden maar er is toch steeds ook iets te bespeuren van een competitievorm. Immers, het zamc-lid dat jaarlijks de meeste club-rit-kilometers heeft meegereden is winnaar van  de toercompetitie Op de jaarlijkse ZAMC feestavond ontvangt die winnaar de fraaie en felbegeerde Jan Garritsen wisseltrofee” vernoemt naar een populair zeer actief ZAMC lid die helaas is overleden.
Verder gaan we jaarlijks in het Hemelvaart- weekend weg naar het buitenland. Dit kan varieëren van België, Luxemburg, Frankrijk of Duitsland. 
Dit toerweekend wordt door de toercommissie georganiseerd en de locatie gaat in samenspraak met de leden.

Tot slot organiseert de toercommissie onder de vlag van de KNMV jaarlijks twee open evenementen waar iedereen die motor rijdt van harte welkom is.
Deze open ritten worden georganiseerd met Pinksteren en in de bouwvak vakantie.

De ZAMC is een niet merk gebonden club voor jong en oud, en het maakt niet uit of je met een grote of kleine motor komt.

Gezelligheid en toeren staan centraal!

Denk je nu, ik wil wel een keer meerijden maar niet meteen lid worden….
DAT KAN !
Er bestaat n.l. de mogelijkheid om als gast twee keer mee te rijden met een clubtoertocht