CTN Classic trial / 5e “Langenberg Classic Trial”

Na het geweldige succes van de Eurocup wedstrijd in combinaties met de CTN Classic trial in 2022 zullen de klassieke motoren ook dit jaar weer bij de ZAMC verschijnen. Op zaterdag 3 juni wordt op de motorsportaccommodatie “de Langenberg” in Zelhem de 4e CTN Classic Trial van 2023 verreden. In samenwerking met Classic Trial Nederland (CTN) is dit voor de ZAMC het 5e jaar waarin de club een wedstrijd organiseert voor deze prachtige competitie. De wedstrijd zal op zaterdag om 12.00uur van start gaan en zal ca. 17.00 uur afgelopen zijn.

De CTN trialcompetitie bestaat in 2023 uit maar liefst 8 wedstrijddagen die respectievelijk verreden worden in Rotterdam (26 maart), Sleen (23 april), Baarlo (14 mei), Zelhem (3 juni), Apeldoorn 10 (juni), Arnhem (16 en 17 september) en Nunspeet (4 november). Na afloop van de laatste wedstrijd zal de prijsuitreiking van de gehele competitie 2023 plaatsvinden.

Tijdens de wedstrijden zullen tussen de 50 en 70 deelnemers van start gaan, ieder in de bijbehorende klasse van de motor waarop ze rijden. Je hebt de trialrijders die rijden met een klassieke motor van voor 1965 of motoren van gelijke constructie van voor 1965. De welbekende Classic klasse, ook wel de pre-65 klasse genoemd. Daarnaast is er een klasse voor de twin-shock trialrijders, de motoren (die nieuw ontworpen zijn na 1965 en) die voorzien zijn van twee achter schokbrekers en geen schijfremmen hebben. Als laatste is er nog de Liefhebbersklasse. De klasse voor de rijders met de moderne benzine of elektrische trialmotoren die vanaf dit jaar ook in een eigen klassement meedoen voor de competitie.

Wij hopen er ook dit jaar weer een fantastische dag van te maken. 

Graag allemaal tot ziens op de Langenberg