Maar liefst 29 Bike triallisten kwamen deelnemen aan de NK Biketrial / Dutch Trial Series op zondag 11
juni op onze mooie Langenberg accommodatie. Uit België, Duitsland en Nederland kwamen ze afgereisd naar de ZAMC. Het werd een slijtageslag !
4 secties, 4 ronden en uiteindelijk 4 uur rijtijd per rijder werd de uitdaging. En dat werd het. Met ruim 30 graden moesten de ( veelal ) jonge deelnemers de strijd aanbinden met de moeilijke en lange secties. Het werd uiteindelijk toch best wel een hele mooie strijd om de heuse KNWU – NK kampioenstricot’ s waarbij de absolute toppers Daan Boverdorp en Dyan Evenhuis geweldige staaltjes fietsbeheers in laten zien om uiteindelijk ook met de hoofdprijzen naar huis te gaan. Het is overigens fantastisch op welke wijze deze 2 mannen hun sport bij de veelal jeugdige
deelnemers promoten en stimuleren. Niets hun te gek om de jeugd op sleeptouw te nemen of daarnaast zelf ook nog top presteren. Een voorbeeld voor velen !!
Wie dit ook allemaal van heel dichtbij wilde zien was onze voormalige Vicepremier en minister van financiën Wouter Bos. Tegenwoordig voorzitter van de KNMU waaronder het biketrial natuurlijk ook valt. We troffen een bijzonder geïnteresseerde sportbestuurder die alle ins en outs wilde weten van deze jonge wielersport.
Voor de ZAMC is het dan ook helemaal top dat iedere bike triallist, zijn/haar begeleider/ouders maar ook Wouter Bos de ZAMC locatie helemaal geweldig vinden. Niets dan lof voor de club en dat is waar wij het voor doen. Toch ??.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *